מסרו לעמ"ך  - בפורטל חדר מורים
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 שלח

  שיעור חמישי - חבלי לידה                  

דף הבית >> שיעורים >> פרק א' >> שיעור חמישי - חבלי לידה

שיעור 4 הביא אותנו להתחייב לתהליך הבריאה המתחדשת – ואנחנו בפתחו של שיעור 5. זה הזמן לקחת אחריות – על התהליך, על עצמנו, על עמנו. זה הזמן ליצור את התנאים המתאימים להגשמת החזון האלוהי לכל אחד ואחת מאיתנו – ולכולנו כעם ישראל. אדם הראשון חטא אמנם לבד – אך תיקון החטא יגיע דרך הכלל.

הדרך ארוכה היא וקשה?

יישום התוכנית האלוהית ועשיית תיקון אישי ולאומי כמוה כיציאת מצרים – גם כיום, כמו אז, עם ישראל מורכב מפרטים שלא תמיד מרגישים מחויבים אחד לשני, ועוד יותר מזה לא מודעים לעצמת הכלל לעומת היחיד. גם כיום, כמו אז, ה' שומע את אנחות הפרטים ומחליט לעשות מעשה ול"הכניס" למחשבתם, מילותיהם ומעשיהם את האמונה ביכולתם לעשות שינוי, להפוך מעבדים לחופשיים. וגם כיום, כמו אז, ישנם כאלה המטילים ספק בקדושת הדרך, החוששים מההתחייבות, המציעים להישאר במקום ואף לחזור לאחור. וכמו שמעם ישראל נדרשו תעצומות נפש ואמונה על מנת להיכנס עם "כל הגוף" אל תוך ים סוף על מנת שיבקע – כך גם היום יש בידינו את הבחירה להצטרף אל התהליך בכל נימי נפשנו,
בטוטליות ובחדווה, בבחינת עד שלא יגיעו מים עד נפש, לא תמצא הנפש.

 

דרוש מבוגר אחראי

וזו אחריותנו! הגיע הזמן להתמסר לקול הפנימי, להאמין בכל ליבנו בחשיבות התהליך – ואז לראות אותו קורה. לקחת אחריות על פחדינו ולטפל בהם, לקחת אחריות על חלומותינו ולהגשים אותם. לקחת אחריות על הקהילה והעם שלנו, מתוך הבנה שלבד זה לא ילך. ואנחנו אף פעם לא לבד.

בהקשר המקראי, קריעת ים סוף הייתה הלידה של העם היהודי – ייסורי ההריון והלידה כמוהם כמו ייסורי העבדות, הניתוק מפרעה ומארץ מצרים כמוהם כמו ניתוקו של חבל הטבור, והיציאה מהצד השני של הים רטובים ומותשים, אך מלאי אמונה, כמוה כמו תינוק חדש שמגיח לעולם. זה הזמן שלנו להיוולד עכשיו מחדש, להכיר את ע(צ)מנו לעומק, להיכנס לעומק התהליך – ולצאת לחופשי!



 

שאל את עצמך

האם קרה לכם פעם שהתחלתם משהו ובאמצע הדרך נסוגתם לאחור? התחלתם עבודה/מערכת יחסים/תחביב חדש ואחרי מכשול אחד או שניים הפסקתם וחזרתם לאיפה שהייתם קודם? איך הרגשתם?

האם בתהליכים בחייכם בהם מעורבים עוד אנשים אתם מאלה שמעודדים את האחרים ללכת קדימה למרות הקשיים – או דווקא אלה שצריך לדרבן אותם להתקדם, לדחוף אותם במעלה הגבעה?

מה מידת האחריות וההשפעה, לדעתכם, של היחיד על המשפחה/קהילה/חברה/עם שהוא חלק ממנה? האם ניתן וכדאי לדעתכם לשנות זאת? איך?


עבודה מעשית: 

קחו כמה דקות וכתבו על דף מהי משמעות עבורכם, מהי המשמעות של מחשבותיכם, מילותיכם ומעשיכם על הסביבה שלכם - ואיך אתם מרגישים עם זה? איך הייתם מעוניינים לשנות את דפוסי המחשבה ומהן את האחריות שיש למחשבות על הזולת. התוצאות יפתיעו אתכם. 


 

לייבסיטי - בניית אתרים